Predizborni skup u Slatini

Gotovo svaka rečenica u Glavaševom govoru bila je prekidana gromoglasnim pljeskom, a on je nazočnima otkrio i podatak koji do sada nije bio poznat hrvatskoj javnosti. Naveo je kako je upravo Josip Đakić kao predsjednik HVIDRA-e zajedno s Ivicom Kirinom, tadašnjim ministrom unutarnjih poslova, izravno sudjelovao u montiranju njegovog političkog i pravosudnog progona. U Slatini je sinoć orilo i gorilo na HDSSB-ovom skupu gdje je pred prepunom dvoranom utemeljitelj te stranke Branimir Glavaš održao govor u kojem nije poštedio niti SDP-ovu niti HDZ-ovu koaliciju.
Pred nekoliko stotina okupljenih članova HDSSB-a Glavaš je poručio kako Slavonci, Baranjci, Srijemci i Podravci u IV. I V. izbornoj jedinici nemaju druge alternative osim HDSSB-a. Osvrnuo se na sastave lista koalicije Hrvatske raste okarakteriziravši je, u svom poznatom stilu, kako je na toj listi tuga i jad i priupitao se kome uopće slavonsko-baranjski čovjek može s te liste povjeriti svoj glas. HDZ-ovu listu Glavaš je ocijenio nekvalitetnom navodeći kako tu listu predvodi čovjek koji nema nikakve veze s ovim područjem, odnosno Slavonijom i Baranjom. „HDZ-ovu listu predvodi Milijan Vaso Brkić, čovjek koji jedino što zna je prepisati diplomski rad u policijskoj večernjoj školi. On nema nikakve veze sa Slavonijom i Baranjom, a posebno s Virovitičko-podravskom županijom.“, naglasio je Glavaš. Posebnu pozornost usmjerio je na kandidata na HDZ-ovoj listi pod brojem 4.Josipa Đakića kojega je sarkastično nazvao „intelektualnim kapacitetom“ koji godinama uz pomoć bejzbol palice „rješava“ probleme po Virovitičko-podravskoj županiji. „Bila bi to sramota i uvreda za intelektualce u Virovitičko-podravskoj županiji kada bi ih u Saboru predstavljali ljudi poput Vase Brkića i Josipa Đakića.“, naglasio je Glavaš.
 
Gotovo svaka rečenica u Glavaševom govoru bila je prekidana gromoglasnim pljeskom, a on je nazočnima otkrio i podatak koji do sada nije bio poznat hrvatskoj javnosti. Naveo je kako je upravo Josip Đakić kao predsjednik HVIDRA-e zajedno s Ivicom Kirinom, tadašnjim ministrom unutarnjih poslova, izravno sudjelovao u montiranju njegovog političkog i pravosudnog progona. „Đakić je 18. listopada 2005. godine na svoju vikendicu kraj Pitomače pozvao II-okrivljenog u mojem sudskom postupku i vrbovao ga da protiv mene lažno svjedoči i tereti. Kada je II-okrivljeni odbio lažno me teretiti oni su ga kasnije osudili na 7 godina zatvora“, izjavio je Glavaš.
 
Napomenuo je su u cijelom postupku montiranja njegovog slučaja sudjelovali Vladimir Šeks kao predsjednik Sabora, Ivica Kirin na čelu MUP-a, Josip Đakić, Ivo Sanader kao premijer i Tomislav Karamarko kao šef svih obavještajnih službi.
 
Na skupu je naglašeno kako je HDSSB jedina politička opcija koja iskreno zastupa interese Slavonije i Baranje i politička opcija koja neće ući u izvršnu vlast radi neke ministarske fotelje nego kako bi preuzela odgovornost i omogućila Slavoniji i Baranji razvoj i napredak.  

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba