Javna tribina ''Razvoj sela za obnovu Hrvatske'' u Suhopolju

Jučer, 6. listopada s početkom u 20 sati, u suhopoljskom Hrvatskom domu  održana je javna tribina HDSSB-a  pod nazivom ''Razvoj sela za obnovu Hrvatske'' ,za općinu Suhopolje. Prije početka tribine uvodne, pozdravne riječi svim prisutnima uputio je predsjednik OO HDSSB-a općine Suhopolje , Zvonko Pipić. Stručni tim predvođen kandidatom HDSSB-a za ministra poljoprivrede dr. sc. Željkom Kraljičkom, dr. sc. Stjepanom Ribićem, 
dr. sc Andrijom Pozderovićem  i Rankom Radunovićem dipl. ing. arh. ,predstavo je program za obnovu hrvatskog sela i hrvatske poljoprivrede kojim se jamči povratak dostojanstva hrvatskom seljaku i hrvatskom selu.
 
''Želimo bogatog seljaka za bogatu državu i Hrvatska se neće ekonomski oporaviti i razvijati ako ne pokrene proizvodnju hrane i ne vrati dohodak u sela. O lošim politikama svih vlada i ministarstava poljoprivrede posljednjih 10 do 15 godina najbolje svjedoči stanje u svim sektorima poljoprivredne proizvodnje koja bilježi veliki pad.'' - poručio je kandidat HDSSB-a za ministra poljoprivrede dr. sc. Željko Kraljičak.
 
''Ovih sam dana rekao i ponovit ću to, organizatori su proizvodnje nusproizvod ovog sustava koji žive na grbači naših seljaka koji iz godine u godinu propadaju, a organizatori su proizvodnje sve bogatiji zato što nemaju rizika. Oni jednostavno plasiraju kapital , uzmu robu i kapital od naših proizvođača. Moramo reći dosta takvim procesima u hrvatskoj poljoprivredi. Preuzimanjem odgovornosti ministra poljoprivrede stavit ću izvan snage primjenu sadašnjeg zakona o privatizaciji državnog poljoprivrednog zemljišta koji je omogućio da zemlja koja je trebala biti u vlasništvu OPG-a bude dodijeljena velikim tvrtkama. HDSSB  ima veliku motivaciju provesti svoj program, jer trenutačno je stanje potpuno neodrživo.'' – istaknuo  dr. sc. Željko Kraljičak.
 
Na kraju tribine prisutnima se  obratio predsjednik HDSSB-a Virovitičko-podravske županije Igor Češek.
 
''Sve hrvatske vlade svih ovih godina od osamostaljenja RH  upropaštavale su hrvatsko selo i seljaka.
Za činovnika iz Bruxellesa su jednaki i mali poljoprivredni proizvođači , OPG-ovi, i ono veliko poduzeće, jer je tako htio nesretni ministar Jakovina zbog pogodovanja velikim trgovcima, prekupcima. Da su bili imalo pametni ili pokazali empatiju prema malom OPG-u, danas bi iznos potpore za mala i srednja poljoprivredna gospodarstva iznosio oko 4500 kuna po hektaru, što je bio prijedlog HDSSB-a,  ali nisu htjeli slušati, jer je taj prijedlog izašao iz redova naše stranke. Sa našom politikom vratit ćemo dignitet hrvatskom selu i seljaku koji je nepravedno oduzet vladavinom HSS-a, HDZ-a i SDP-a. HSS koji bi se trebao brinuti za razvoj sela i dobrobit seljaka , nije seljačka stranka, već čista demagoška uhljebivačka stranka koju interesira samo par fotelja u Hrvatskom saboru.''- rekao je Igor Češek. (DF)

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba