HDSSB VPŽ: Pomoć u prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma

HDSSB Virovitičko - podravske županije odlučio se aktivno uključiti u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni regulative na temelju koje se provode parlamentarni izbori, pogotovo u Slatini gdje je do njihova priključenja prikupljanje teklo dosta sporo.
Predsjednik HDSSB-a Virovitičko - podravske županije i saborski zastupnik Igor Češek ističe kako se dosta članova HDSSB-a, uključujući i njega samog, odlučilo na potpisivanje inicijative, ali i na aktivno sudjelovanje u prikupljanju potpisa jer su duboko uvjereni u nužnost promjene postojećih zakonskih okvira.

- Nepodržavanje ove referendumske inicijative od strane velikih političkih stranaka govori samo u prilog tome da im ni ovoga puta nije prioritet stvarni interes hrvatskog naroda, dok je HDSSB čvrsto stao uz prijedlog koji je u interesu biračkog tijela. Smatram kako je postojeći izborni sustav sve, samo ne pravedan. S obzirom da su građani ti koji biraju, važno je da taj odabir bude što demokratičniji i da se volja građana poštuje u pravom smislu te riječi. Na taj način u Saboru će sjediti oni koji su direktno izabrani od strane birača, a ne oni koji su bili sposobniji bolje trgovati ili koji su imali više sreće zbog pribrojavanja glasova stranaka koje nisu prešle izborni prag. Politika mora ponovno u očima građana dobiti predznak poštenog zanimanja, a ovo je prva stepenica k tome – naglašava Češek.
S obzirom da je do kraja prikupljanja potpisa ostalo još vrlo malo vremena iz HDSSB-a Virovitičko - podravske županije još jednom pozivaju sve građane da shvate važnost ove inicijative i da ju svojim potpisom podrže.
U Slatini volonteri prikupljaju potpise na Trgu sv. Josipa svakog dana od 9:00 do 12:00 sati, zaključno sa nedjeljom, 5. listopada do 21:00 sati.


<<  Prosinac 2017  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba