Loš odnos središnje državne vlasti prema Slavonskom Brodu i Slavoniji

Koalicija Hrvatskog demokratskoga saveza Slavonije i Baranje i Hrvatske konzervativne stranke održala je danas u Slavonskom Brodu konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o mnogobrojnim problemima s kojima se susreće grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija.
- Tvrtka Crodux imala je namjeru u Slavonskom Brodu graditi kombiniranu plinsko-termalnu elektranu kroz koju bi se poboljšala energetska slika ne samo Slavonije i Baranje već i kompletne Hrvatske.
Kroz projekt bi se otvorilo 2000 radnih mjesta, ali bi se uz elektranu vezali i mnogobrojni kooperanti. Projekt je zaustavila država, odnosno pojedinci koji imaju interes da se takva elektrana ovdje ne sagradi - rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.
 
Napomenuo je kako je najbolji dokaz opstrukcije projekta odluka Upravnog suda u Osijeku.
 
- Treba li bolji dokaza kada govorimo da se središnja državna vlast, bez obzira tko bio na čelu Vlade, prema Slavoniji i Baranji odnosi maćehinski - rekao je Vulin.
 
Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić govorila je o programu koalicije vezano uz promjenu ovršnog zakona.
 
- Postojeći ovršni zakon je nepravedan i svake izmjene su sve gore za naše građane. Zalagat ćemo se da pokretanjem postupka ovrhe prestaju ići zatezne kamate, jer naši građani nisu krivi što postupci traje predugo - rekla je Tomašić, te se osvrnula na još jedan problem s kojim se susreću hrvatski građani, a prvenstveno poduzetnici.
 
- Imamo najkompliciraniji sustav pisanja projekata. Nije istina da je to pravilo Europske unije.
U drugim državama za pisanje projekta traže se tri papira, a kod nas 20. To treba mijenjati - zaključila je Tomašić.

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba