Šatvar u Temama dana STV-a: "Svim osnovnoškolcima osigurat ćemo besplatne udžbenike"

Gostujući u Temama dana STV-a Šatvar je, među ostalim, rekao kako svoju mladost smatra svojom prednošću, kako ima dovoljno energije i dovoljno snage da donese promjene u vođenju Osječko-baranjske županije. Govoreći o neuspjelom pokušaju puča i raskolu unutar HDSSB-a, Šatvar je rekao se ni s kim ne gleda "preko nišana". Ono što se dogodilo u HDSSB-u, kaže Šatvar, doživio je emotivno. To se, smatra, HDSSB-u kao regionalnoj opciji nije trebalo dogoditi.
"Međutim, određene su osobe svoje osobne interese stavile na prvo mjesto", rekao je Šatvar, naglasivši kako HDSSB ide dalje, jer je potreban Slavoniji i Baranji koja se nalazi u katastrofalnoj situaciji.
 
Šatvar je rekao da će se, ukoliko ga građani izaberu, kao župan zalagati za teritorijalni preustroj Republike Hrvatske jer, smatra, sadašnja podjela na županije nije dobra jer županije nisu funcionalne iz razloga što nemaju prevelikih financijskih sredstava, a niti prevelikih ovlasti. 
 
"Velika većina proračuna Osječko-baranjske županije unaprijed je zadana, primjerice izdvajanja za školstvo. To su strogo decentralizirana sredstva koja dolaze iz državnog proračuna, i samo prođu kroz županijski proračun, i županija ih mora preusmjeriti tamo gdje je država odredila", kaže Šatvar te dodaje:
 
"Samim time postavlja se pitanje, koja je uloga županije?".
 
Umjesto 20, mogli bi imati 5 do 7 županija koje bi bile jače, imale veće ovlasti, i mogle bi puno više napraviti za stanovništvo na tom području, smatra Šatvar.
 
U proteklih deset godina županija je izgubila 25% učenika osnovnih škola, 7414 učenika osnovnih škola danas imamo manje nego u školskoj godini 2006./2007., kaže Šatvar koji smatra kako je to šokantan podatak:
 
"Svi koji se bavimo politikom moramo razmisliti na koji način to spriječiti".
 
Pogledajte cijelu emisiju Teme dana STV-a:
 

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba