HDSSB Požega predstavio svoje kandidate za župana i dožupane na lokalnim izborima

"Županija će postati integracijski čimbenik svih onih koji žele njen razvoj"
"Mi smo ekipa koja je spremna preuzeti odgovornost za vođenje i upravljanje Požeško-slavonskom županijom i za lokalne izbore se ne kandidiramo 'u prolazu' nego da bi ih dobili" – naglasio je ovo Dražen Đurović,predsjednik županijske organizacije HDSSB-a i saborski zastupnik na konferenciji za novinare na kojoj je istakao svoju kandidaturu na požeškoslavonskog župana. 

Uz njega su predstavljeni i Goran Katušić te Vladimir Petošić koji bi, u slučaju pobjede na predstojećim izborima, trebali preuzeti dužnosti dožupana.
Obračajući se novinarima i preko njih javnosti, Dražen Đurović je najprije ukazao na dva osnovna problema koja opterečuju našu županiju. Prvi od njih, rekao je, muči i sve druge županije a to je izrazita centraliziranost države zbog čega su prihodi županija svedeni na minimum. - Drugi problem je specifičnost ovog kraja a to su ogromni dugovi županije koji se vuku iz razdoblja jednog prethodnog HDZ-ovog župana. No, bez obzira na to mi smo sigurni da možemo učiniti određene promjene. Ono što ćemo učiniti kada preuzmemo vođenje ove županije, to je da ćemo promijeniti odnos između županije i općina i gradova koji joj pripadaju. Dakle, županija će tada početi djelovato kao integracijski čimbenik svih onih koji žele razvoj županije. Više nećemo prepoznavati ni crvene, ni plave, ni žute ni zelene, niti političke stranke, niti načelnik i gradonačelnike ovisno o tome kojoj stranci pripadaju. Mi vjerujemo u integracijsku ulogu župana i u integracijsku ulogu županije. Sve probleme nastojat ćemo riješiti u suradnji s gradovima i općinama. Županija će također biti otvorena i prema svim gospodarstvenicima kako bi se iznalazila rješenje za razvoj, prije svega za otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih jer je to način da ih zadržimo na području naše županije – istakao je Dražen Đurović. Pozvao je također već sada sve gradove i općine na konsenzus oko definiranja zajedničkih strateških odrednica za Požeško-slavonsku županiju, bilo da je riječ o gospodarstvu, poljoprivredi, infrastrukturi, društvenom ili demografskom razvoju. - Bez obzira u kojem dijelu županije živimo, svi imamo zajedničke probleme i moramo definirati što mi kao jedan jedinstveni prostor trebamo učiniti za boljitak u budućnosti. Tu ne može biti pozivanja, i neće biti pozivanja, niti prepoznavanja ,bez obzira na to kojoj političkoj opciji netko pripada. Bit će to značajna razlika u odnosu na dosadašnju političku praksu – rekao je Dražen Đurović. On je također ukazao i na to da rad županijskih ustanova mora više biti usmjeren prema građanima i u interesu građana jer su one do sada bile previše zatvorene.
Goran Katušić dolazi iz gradske organizacije HDSSB Pleternica. - Imam 28 godina, oženjen sam i otac kčerkice Tene. Po zanimanju sam sveučilišni specijalista turističkog menadžementa. Prvo radno iskustvo sam stjecao u bankarskom sektoru da bi nakon toga radio na mjestu voditelja marketinga u jednoj požeškoj tvrtki. Drago mi je što sam dobio čast stati uz bok dr.Đurovića i Vladimira Petošića i biti dio tima koji ima viziju i snagu da promjeni nešto, da učini nešto za našu županiju kako bi ona konačno postala perspektivna sredina za mladog čovjeka – kratko se predstavio G.Katušić.

Vladimir Petošić je potpredsjednik požeške gradske organizacije HDSSB-a, ima 45 godina i diplomirani je inženjer poljoprivrede. Radio je u ETI i Slogi a sada je zaposlen u SPIN Valisu. - Krou cjeloživotno osposobljavanje postao sam i stručnjak za zaštitu na radu i za zaštitu od požara. Puno radim ina zaštiti okoliša. Završio sam i pedagošku grupu predmeta pa često držim predavanja o ekološkoj poljoprivredi. Proteklih godina poljoprivreda je ovdje izgubila poljoprivrednike a selo stanovništvo što moramo promijeniti. Plan nam je organizirati poljoprivrednike, ali i obrtnike i sve poduzetnike kako bi ovaj kraj vratili tamo gdje treba biti, među uspješnije županije – rekao je V.Petošić.
Na kraju predstavljanja kandidata HDSSB-a za župana i dožupane na predstojećim lokalnim izborima Dražen Đurović je ukazao i na jednu zabrinjavajuću pojavu a to je da se pojavio poslodavac koji radnicima brani politički angažman. - To je kršenje njihovih ljudskih i građanskih prava i po zakonu je kažnjivo – zaključio je D.Đurović.


<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba