Klub umirovljenika HDSSB-a darivao informatičku opremu belomanastirskim umirovljenicima

Poznavanje elementarnih informatičkih znanja uvelike olakšava snalaženje u dobu kojem živimo. No, informatička pismenost najslabija je u starijih osoba. No sve se da naučiti posebice kada je tu nova oprema. Nju je, uoči božićnih blagdana, belomanatriskim štićenicima Doma za starije i nemoćne uručio Klub umirovljenika HDSSB-a.
Duge dane u domu za starije i nemoćne u Belom Manastiru umirovljenici krate različitim aktivnostima. Gledaju emisije, čitaju, razgovara se i druži. Najljepše je pred božićne blagdane kada ih priredbom i igrokazom razvesele najmlađi.
 
"Drago mi je da je ovaj trenutak ispunjen sa malom djecom, da uvesele ove naše korisnike, jer oni su krasni ljudi koji su sada u jednoj životnoj dobi. Popunjavamo što mi možemo, društvene aktivnosti, koliko možemo", rekao je ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir Darko Tolić.
 

 
Mnogi od njih ukupno 180 pod stare dane imaju želju naučiti i steći nova znanja vještine. Najviše ih zanima korištenje računala. Prepoznali su to u HDSSB-u i darivali ih informatičkom opremom.
 
"Mi smo mišljenja da čovjek nikada nije star onoliko koliko mu njegovo kronološko doba kaže, nego uvijek se treba boriti da ide naprijed, uvijek treba imati neku nadu, sa svojom nadom želi napredovati. Dok god učimo mi napredujemo i ne starimo", rekao je Želimir Buzuk iz Kluba umirovljenika HDSSB-a.
 
I zlatne godine mogu biti aktivne i dinamične, obogaćene novim znanjima, prijateljima i mogućnostima. Godine su tek broj na osobnoj iskaznici, čovjek je mlad sve dok uči.

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba