HDSSB obilježio 18. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

Prije 18 godina na današnji dan umro je prvi hrvatski predsjednik doktor Franjo Tuđman. Kao državnik, vizionar i utemeljitelj suvremene hrvatske države, svoju politiku temeljio je na progresivnim, naprednim tradicijama suvremene hrvatske povijesti i politike, vodeći hrvatski narod prema ostvarenju tisućljetnih snova – stvaranju samostalne, demokratske, moderne, europske Republike Hrvatske.
Godišnjica smrti obilježena je i u Osijeku polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika doktoru Franji Tuđmanu na Trgu slobode.
 
"Gledajući 18 godina unazad, iz godine u godinu se stvara klima i opće razumijevanje među cjelokupnim hrvatskim narodom, jedno suglasje da je dr. Franjo Tuđman najveća povijesna ličnost u proteklih 14. stoljeća hrvatskog naroda" – kazao je predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš na obilježavanju godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjedika u Osijeku.
 
 
Doktor Franjo Tuđman je svjetionik koji iz godine u godinu svijetli sve jačim svjetlom i njegovo mjesto u hrvatskoj povijesti je neupitno i teško da će i narednih stoljeća pojaviti se takva povijesna osoba poput dr. Franje Tuđmana da bi ga natkrilio. Mislim da to hrvatski narod iz dana u dan sve više shvaća. Kad pogledamo unazad 18 godina i prvih godina poslije rata bilo je mnogo onih ili nemali broj onih koji su osporavali njegovu povijesnu ulogu. Danas to više nije tako, danas je to neupitno i nedvojbeno. Dr. Franjo Tuđman je najveći sin hrvatskog naroda u 14. stoljeća dugoj povijesti hrvatskog naroda i njegove borbe i težnje za samostalnosti. Dr. Franjo Tuđman je ostvario taj povijesni san hrvatskog naroda i danas imamo slobodnu, suverenu i neovisnu Republiku Hrvatsku.“
 
 
 

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba