KONFERENCIJA ZA MEDIJE: Razotkrivanje osječke političke scene

Na samom kraju predizborne kampanje, ponukan raznim izjavama pojedinih kandidata za gradonačelnika Grada Osijeka na sučeljavanjima i intervjuima, moram iznijeti neke činjenice radi istine i kako bi osječki birači imali potpunu informaciju.
Naime, u ovome, još uvijek aktualnom mandatu, u Gradskom vijeću Grada Osijeka većinu čine, odnosno podržavaju gospodina Ivana Vrkića – SDP, HDZ, HNS, DESNO, Laburisti, Stranka umirovljenika, te gospoda Pecnik, Šerić i Medvidović. Također, sve od prethodno navedenih stranaka, imaju svoje članove nadzornih odbora gradskih poduzeća koji su itekako dobro plaćeni. Poslije izbora 2013. godine nastala je podjela plijena pa je tako SDP dobio Unikom i Ukop, HDZ Osječki sajam i Tržnice, te pola Vodovoda, HNS Športske objekte, Zavod za stanovanje, Regionalnu veletržnicu Osijek, te drugu polovicu Vodovoda, gospodin Đapić GPP, a gospodin Pecnik osječke vrtiće. Ne treba zaboraviti niti vijećnike Mosta nezavisnih lista koji su, iako formalno nisu članovi vladajuće većine, bili na usluzi gradonačelniku Vrkiću svaki puta kada su mu nedostajali glasovi.
 
Gospodin Đapić, što smo svi imali prilike vidjeti na sučeljavanjima, postavio se kao odvjetnik gospodina Vrkića, što zapravo i ne čudi jer su četiri godine izvrsno surađivali na relaciji gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća. Žao mi je gospođe Lovoković što je na ovakav način gurnuta u ovu utrku jer javna je tajna kako njezin šef, gospodin Šišljagić, sve čini kako bi gospodin Vrkić dobio još jedan mandat. Prije nekoliko dana u javnost je procurila i odluka kojom gradonačelnik Vrkić gospođi Šojat dodjeljuje sredstva za financiranje izvanrednog studija. Dakle, kada sve zbrojimo, cijela predizborna kampanja izgleda kao pomno smišljena i dobro režirana predstava za Osječanke i Osječane, a režirali su je oni koji imaju interesa, prije svega od proračunskih sredstava Grada Osijeka.
 
 
Stoga, naglašavam kako HDSSB niti u jednom trenutku nije podržavao gospodina Vrkića i nije ni na koji način sudjelovao u gradskoj vlasti u ovom mandatu tijekom kojega je više od deset tisuća ljudi napustilo naš grad, tijekom kojega nema novih investicija i nema novih radnih mjesta.
 
U ove izbore idem čista srca kao jedina alternativa postojećoj neuspješnoj gradskoj upravi. Siguran sam da naš grad može puno više od ovoga i da imamo potencijala da svi građani Osijeka mogu živjeti od svoga rada u svome gradu. Nitko me ne može uvjeriti da gradonačelnik ne može učiniti više. Tko god tako misli, smatram da se nije trebao niti kandidirati. Dolazim iz skromne radničke obitelji, nikad nisam jeo srebrnom žlicom, sve što sam u životu postigao, postigao sam isključivo svojim radom. Od politike ne živim, imam svoju struku i svoj posao na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, ali želim dati sve od sebe, svu svoju energiju, kako bi Osijek učinio boljim jer volim svoj grad i želim cijeli život živjeti u njemu.
 
Pozivam sve svoje sugrađane da u nedjelju iziđu na izbore i biraju stvarne promjene jer Osijek mora bolje!
 
Više na: 
   
 

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba