Jednim potezom zaustavit ću politička uhljebljenja i vratiti sport gradu

Na srednjoškolskom igralištu u Osijeku, održana je presica za novinare, Dragana Vulina, kandidata za gradonačelnika Osijeka. Prije same presice Vulin je posjetiteljima poznate ” Srednjike” podijelio 50 ulaznica za nadolazeći deveti po redu Grand prix  Osijek Žito Challenge Cup uz pratnju svog dobrog prijatelja i kolege Roberta Seligmana. 
Vulin je naglasio kako su ulaznice kupljene iz vlastitih sredstava te da tom gestom želi podržati odličan trend i potencijal gimnastike u ovome gradu. Vulin smatra kako je Grand prix, nažalost jedna od rijetkih dobrih stvari koje posjeduje osječki sport. Osijek je oduvijek bio  grad izuzetnih sportskih potencijala i talenata od Seligmana, Markovića, Done Vekić(…) i nedopustiovo je da se sport u ovome gradu tako ignorira i zanemaruje.
 
Konkretni pokazatlji toga su ukidanje sportskih stipendija od strane aktualnog gradonačelnika Vrkića. Vulin na ” Srednjiki” odgovorno tvrdi kako će,ukoliko dobije povjerenje građana Osijeka, ukinuti naknade za mjesta u nadzornim odborima, gradskih tvrtki, koje naziva poligonom za političko uhljebljivanje.
 
 
Vulin smatra kako bi takav potez imao višestruku korist  jer će u tom slučaju u nadzornim odborima stvarno sjediti stručnjaci u svojim poljima te uistinu nadzirati rad gradskih tvrtki, a ne politički uhljebi. Također će osječki talenti dobiti priliku afirmirati se kroz sport. Vulin tvrdi kako previše novca iz gradskog proračuna, predviđenog za sport odlazi na administraciju, a ne tamo gdje je najpotrebniji odnosno u same sportske klubove.
 
Takvim lošim vođenjem sporta u ovome gradu, zanemaren je i sportski turizam koji bi mogao doprinjeti razvoju cijeloga grada, a ne samo sporta.  Kao budući gradonačelnik, obećajem svoju podršku sportovima i natjecanjima koja nisu toliko raširena, a ipak su zaštitini znak Osijeka, poput motocross utrka ili Pannonian Cahallengea. No, da ne bude sve tako crno, Vulin se osvrnuo i na NK Osijek te podržao  inicijativu svojih vijećnika koja je u konačnici podržana i od strane grada. Naglasio je kako dobre stvari svakako namjerava zadržati, no što se tiče sporta Osijek svakako mora bolje.
 

Više na:

   


<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba