Druženje s građanima u Industrijskoj četvrti

Unatoč tome što aktualna gradska vlast pokušava predstaviti situaciju boljom nego što je činjenica da je 40% građana grada Osijeka nezadovoljno načinom na koji se gradom upravljalo u zadnje četiri godine govori dovoljno o tome da smo svjesni pravog stanja stvari.
Ne treba zabijati glavu u pijesak i bježati od problema. S obzirom da sam tehničke struke volim ogoliti stvari do srži i na osnovu činjenica i argumenata donositi zaključke, a ne napamet, poručio je večeras Dragan Vulin kandidat za gradonačelnika. Ne zavaravam se, svjestan sam ozbiljnosti situacije, ali odgovorno tvrdim da Osijek ima i potencijala i resurse koji su dostatni da odgovornim upravljanjem, znanjem i naravno drugačijim pristupom od ovoga kojemu smo svjedočili ove četiri godine do kraja idućeg mandata može napraviti znatan iskorak u smjeru boljitka i stvaranja uvjeta za dostojanstvenim životom u našem gradu. 
 
Činjenica je da eksperiment male bare s puno krokodila nije urodio plodom i da program koji se zasniva na laži i prodavanju magle koji je g. Vrkić servirao u prošloj kampanji i sada i dalje nastavlja nuditi nije model kojim će građani ostvariti dostojanstven život i kojim će ovaj grad ponovno postati grad kojim ćemo se ponositi. Prvo moramo pokrenuti gospodarstvo. Ne kažem da će to biti lako, ali uz volju, želju i motivaciju to je zaista izvedivo. Ne treba biti pesimist, već zasukati rukave i stvoriti uvjete koji će biti poticajni za razvoj gospodarstva, treba uvesti Osijek u novo doba, koristiti raspoložive resurse i stvarati nove projekte. Kako sam rekao gospodarstvo će biti u fokusu mog programa i uloga gradonačelnika je tu da nastupa proaktivnije u privlačenju investitora, a ne da sjedi i čeka da nešto padne samo od sebe s neba. Međutim, ne treba se usmjeriti samo na privlačenje novih investitora, već treba poticati i postojeće gospodarstvenike u našem gradu, omogučiti im širenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.
 
 
Ne smije se dopustiti da se događa ono što se događalo u zadnje četiri godine, a to je da novac iz gradskog sustava curi na sve strane, a građani na kraju od svega nemaju nikakve koristi. Da bi sustav bio učinkovit u prvom redu treba volja i želja da se njime na taj način upravlja i treba biti spreman raditi. Potrebno je znati kako sustav funkcionira jer lako je obećavati brda i doline, med i mlijeko, a kada izbori prođu reći: Ups! Pa nisam znao da to tako funkcionira! Vulinov je stav da se obećanja ne smiju olako davati, niti programi trebaju biti nerazumno iracionalni, ali da se puno može napraviti kada čovjek zna što radi. Samo odgovornim pristupom se može stvarati od jedne kune pet, a to nije tlapnja već realnost. Treba pokrenuti gospodarstvo i gradsku upravu ću posložiti tako da bude brza i efikasna i na usluzi građanima, poručio je včeras u Industrijskoj četvrti. Cilj nam je od Osijeka ponovno napraviti grad po mjeri svakog čovjeka, grad u kojem će živjeti sretni i zadovoljni ljudi i grad na koji ćemo biti ponosni. Vrijeme je za novi list, naš program je program koji prati novo doba i krajnje je vrijeme da Osijek uđe u 21. stoljeće. Osijek će biti grad jednakih prilika za sve koji žele imati pristojan i dostojanstven život i u našem Osijeku ostvarivati egzistenciju za sebe i svoju obitelj. Mi se moramo boriti za ovaj grad jer živimo ovdje i želimo ovdje živjeti. Naša energija je stvaralačka, a ovaj grad ima budućnost. 
 
Više na: 
   
 

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba