Prvo sučeljavanje kandidata u organizaciji Glasa Slavonije

Sukus sučeljavanja teško je dati, pitate li se zašto? U prvom redu zato što su za istim stolom velikim dijelom sjedili ljudi koji su u isto vrijeme i u koaliciji, a istovremeno i protukandidati. Najjednostavnije rečeno može se reći da se svi i opozicija čiji je predstavnik Dragan Vulin, ali i svi Vrkićevi partneri zapravo slažu u jednom, 
a to je da je politika u zadnje četiri godine bila promašena, da je uzalud potrošeno vrijeme i što je još gore da je unazadila Osijek. Osijek mora bolje i ne treba se nitko zavaravati i govoriti kako je to nemoguće i neizvedivo i tražiti izgovore svakojake vrste, smatra Vulin, koji ističe da Osijek ima resurse i ima potencijal, ali time treba odgovorno, sustavno upravljati i dugoročno planirati. Treba posložiti sustav da on bude učinkovit i da se novac koji je na raspolaganju iskoristi na najdjelotvorniji način. Ne smije se dopustiti da se događa ono što se događalo u zadnje četiri godine, a to je da novac iz gradskog sustava curi na sve strane, a građani na kraju od svega nemaju nikakve koristi. Da bi sustav bio učinkovit u prvom redu treba volja i želja da se njime na taj način upravlja i treba biti spreman zasukati rukave i raditi. Potrebno je znati kako sustav funkcionira jer lako je obećavati brda i doline, med i mlijeko, a kada izbori prođu reći: Ups! Pa nisam znao da to tako funkcionira! 
 
 
Vulinov je stav da se obećanja ne smiju olako davati, niti programi trebaju biti nerazumno iracionalni, ali da se puno može napraviti kada čovjek zna što radi. Samo odgovornim pristupom se može stvarati od jedne kune pet, a to nije tlapnja već realnost. Treba pokrenuti gospodarstvo, a gradsku upravu ću posložiti tako da bude brza i efikasna i na usluzi poduzetnicima i investitorima. U ovome trenutku problem u Osijeku je što u zadnje četiri godine gradska vlast nije radila niti marila za grad pa Osijek nema pripremljenih projekata, ali to ne smatram problemom već izazovom, kaže Vulin. Ono što kao gradonačelnik ne namjerava raditi je sjediti i čekati da se nešto dogodi, već proaktivno nastupati, stvarati projekte, susretati se s investitorima, predstavljati im potencijale i osluškivati njihove potrebe, ali isto tako biti u kontaktu s građanima svakodnevno i biti u prvom redu u njihovoj službi. Nikakva nerealna obećanja nisu potrebna jer ako znaš što radiš ovaj grad će funkcionirati kao švicarski sat, a Osječani će opet biti ponosni na svoj grad. 
 
Više na: 
   

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba