OSIJEK MORA BOLJE: Razvijati grad energično, marljivo, odgovorno i dugoročno

Mogućnosti je puno, resursi su tu, jedino što treba je odgovorno upravljanje. Posložit ću cijeli sustav tako da će on biti učinkovit i davati rezultate. Novca možda nema puno, ali se tim više ne smije pustiti da na sve strane curi kao stara zahrđala vodovodna cijev. U ove četiri godine gotovo 2 milijarde kn je rasipano u vjetar i to ću promijeniti. Nitko me ne može uvjeriti da se tim novcem baš ništa nije moglo napraviti.
Pokrenuti grad u prvom redu znači pokrenuti gospodarstvo što neće biti lak zadatak, ali to nije neizvedivo. Ono što ću raditi je kroz sve segmente, znači i u području sporta, kulture, školstva, pa i socijale otvarati vrata za nova zapošljavanja i stvaranje mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja poduzetničkih inicijativa. Neću davati nikakva nerealna obećanja jer sve što je potrebno je odgovorno ponašanje i raspolaganje novcem iz gradskog proračuna i na taj način može se puno postići. Potrebna je briga i skrb za socijalno najugroženije skupine u koje pripadaju i obitelji s niskim primanjima jer kategoriju siromašnih ne čine samo oni koji nemaju primanja i prisiljeni su živjeti od socijalne pomoći. Siromašni su i građani koji rade, ali nemaju dovoljno da bi sebi i svojoj obitelji osigurali standard koji podrazumijeva podmirenje osnovnih egzistencijalnih potreba, plaćanje režija, odjeću, odlazak na godišnji odmor, i sl. Socijalno ugrožene skupine su i umirovljenici s malim mirovinama. Ovim skupinama potrebno je dati vjetar u leđa i potporama kao što su besplatni prijevoz, odvoz smeća, voda i dr. omogućiti da žive dostojanstveniji život. Podupirat ćemo i velike manifestacije kao što je Tour of Croatia, Osijek Street Race Show, Pannonian Chalange, OLJK i sve ono što može doprinijeti promidžbi grada i razvoju sektora turizma koji je u zadnje četiri godine bio potpuno zanemaren. 
 
 
Počelo je prikupljanje potpisa za kandidaturu koje će trajati dva tjedna. Pripreme za kampanju su u tijeku. Kandidati su uz aktiviste svakodnevno na štandovima gdje im svaki građanin može slobodno priči i postaviti pitanje ili dati sugestiju. Svjesni smo da Osijek mora bolje i to nam je motivacija za rad, a bolje možemo postići zajednički.  
 
 

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba