PROBLEMI I POTENCIJALI OSIJEKA? Potencijal je tu, želim ga iskoristiti

Razlog moje kandidature je upravo potencijal koji vidim ovdje, a o kojem sam razgovarao i sa gospodarstvenicima našeg grada. Sav taj potencijal je u ovom trenutku nekoordiniran i može se slobodno reći nedoživljen. On je tu potpuno neiskorišten.
Posao gradonačelnika doživljavam jako ozbiljno. Kao dugogodišnji zamjenik načelnika i sada zamjenik župana jako sam dobro upoznat s odgovornošću i obvezama koje ta dužnost nosi. Velika je čast dobiti dužnosnički mandat, ali moj je stav da taj mandat nitko ne smije uzimati olako. Rješavanje komunalnih pitanja i svih onih stvari koje direktno utječu na kvalitetu života sugrađana koji su vam poklonili povjerenje i dali mandat ne smije se i ne može se olako shvaćati. Upravljanje proračunom grada, ulaganja, investicije, projekti za to treba volja i motivacija i spremnost na odricanje, ali to nije dovoljno. Trebate i iskustvo i morate znati što radite. 
 
Ja sam čovjek 21. stoljeća i Osijek više ne može čekati da uđe u novo doba. Svidjelo se nama ili ne, ali novo doba diktira svoja pravila i krajnje je vrijeme da sjednemo na taj vlak. Osijek ima podlogu i resurse, ali ima utege koji ga čvrsto vuku prema dolje i mora ih se osloboditi. Kao što rekoh mi jesmo u novom dobu pitanje je samo koliko oni koji upravljaju gradskim sustavom to shvaćaju? O tome ovisi naš prosperitet i to je jedini zamašnjak koji će opet pokrenuti ovaj grad. 
 
 
Ono što ja nudim je iskustvo, znanje i motivacija da ponovno pokrenemo Osijek. Izazov je velik, ali isto tako i moja motivacija da svoje znanje i iskustvo angažiram kako bi pokrenuli gospodarstvo našeg grada. Želim da Osijek dobije status koji zaslužuje, a to je grad po mjeri modernog čovjeka. Ako mene pitate Osijek ima potencijala postati (ili možemo reći opet postati) velik i silan grad. Ja gledam na cijelu ovu situaciju iz perspektive nekoga tko uopće nema ni trunke sumnje da Osijek može bolje i mora bolje i kao i mnogi drugi svjestan sam da ovaj grad ne može podnijeti više ni sekunde neznanja, nezainteresiranosti, indolentnosti, pjesničkih duša, starih potrošenih metoda, populista bez pokrića i svih onih koji misle da je vođenje grada dječja igra. 
Ovaj grad ima budućnost samo ako njegov razvoj planiramo dugoročno i taj plan provodimo sustavno, okrenuti budućnosti. Mogu samo reći: Zasučimo rukave i napravimo to.
 
Više na: 
   
 

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba