GRAD JEDNAKIH MOGUĆNOSTI ZA SVE: Započeli radovi na izgradnji Regionalnog centra za autizam

Osijek će konačno dobiti  Regionalni centar za odgoj i obrazovanje djece s autističnim spektrom u kojem bi svoje mjesto trebalo pronaći gotovo 250 korisnika, a riječ je o prvom takvom centru istočno od Zagreba.  „Nakon obilaska gradilišta Centra za autizam izrazito sam ponosan kada vidim kako napreduju radovi jer je izgradnja Centra jedan od projekata za koje sam se izričito zalagao.
Iako sam se osobno zauzeo za to da se ovaj projekt dogodi, iskreno priznajem veliki doprinos roditelja koji su odigrali najveću ulogu, čestitam im od srca na ustrajnosti i upornosti. Zajedno smo svladali brojne prepreke na ovom putu, ali najvažnije od svega je činjenica da je projekt prošao kritičnu točku i da nezaustavljivo napreduje“ poručio je Dragan Vulin koji je obišao danas započete radove. 
 
Važnost ovakvog centra za naš kraj je nemjerljiva. Kada je riječ o osobama s autističnim spektrom jako je važna rana dijagnostika i izuzetno je važno jako puno raditi s autističnom djecom. Možete lako zamisliti koliko je teško ostvariti kvalitetnu skrb ako vam je prvi takav centar u Zagrebu. U sklopu centra omogućit će se skrb za predškolsku i školsku djecu te onu nešto stariju koja su završila školovanje. Centar će se prostirati na površini od 1.500 četvornih metara i sastojat će se od dvije međusobno spojene zgrade. Osim zdravstvene, obrazovne i socijalne skrbi Centar će davati i stručnu potporu roditeljima te će imati kabinet za senzornu integraciju, fizikalnu terapiju, terapijski bazen, dvoranu za tjelesni odgoj, nekoliko učionica te glazbenu i likovnu radionicu i kuhinju.   
 
 
Vulin je stava da su sva pitanja bitna, za nas nema građana drugog reda, svi imaju pravo dobiti najbolju moguću skrb i uvjete. Osijek mora biti grad ugodnog življenja prilagođen svim građanima „… i jednako ću se zalagati za nove projekte kojima će se omogućiti bolji uvjeti za sve skupine koje trebaju posebnu brigu i pažnju“ poručuje. 
 
Šteta je da je u zadnje četiri godine ugašen rad Povjerenstva za osobe s invaliditetom koje razvijalo programe od značaja za rješavanje svakodnevnog življenja osoba s invaliditetom i njihovog uključivanja u zajednicu na području grada Osijeka i sustavno razvijalo strategiju i pripremalo projekte. Skrb o osobama s posebnim potrebama treba biti kontinuirana i dobro koordinirana i to je nešto što jednostavno mora biti. 
 
Više na:

   


<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba