OSIJEK MORA BOLJE: Stvaralačka energija tinja

Na obilježavanju 20. obljetnice Centra za poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku nazočio je kandidat za gradonačelnika Dragan Vulin koji je istaknuo „Jedini sektor gdje vidim pomake je IT sektor, ali nažalost, ne zahvaljujući radu gradske vlasti u ove zadnje četiri godine. Grad mora biti ključan čimbenik za razvoj poduzetništva kroz razne olakšice, ukidanje nameta, poticaje, a pogotovo subvencije za zapošljavanje mladih osoba i samozapošljavanje. 
Takvim mjerama MORAMO spriječiti trend iseljavanja mladih!“.Najveći izazov bit će podići gospodarstvo u našem gradu. Kada to postignemo, puno problema s kojima se suočavamo danas će nestati. Podići gospodarstvo može se na dva načina. Prvi je bolje se povezati s poduzetnicima koji rade i zapošljavaju, čuti njihove prijedloge i pomoći im da unaprijede poslovanje i zapošljavaju još više. Drugi je proaktivno raditi na privlačenju investitora u Osijek. Gradonačelnik mora puno više vremena provesti izvan grada tražeći potencijalne investitore, nego što to čini gospodin Vrkić. Bez toga ne možemo očekivati nove investicije. Mi ne možemo jednostavno sjediti i čekati, mi moramo djelovati, Vulinov je stav.
 
 
No, razloga za optimizam ima jer gospodarstvo je živa energija i koliko god situacija bila teška i kakve god krize nas zahvaćale ono pronalazi put, gospodarstvenici se prilagođavaju i mijenjaju, no da bi taj proces prilagodbe bio što uspješniji gospodarstvenicima je potrebna i institucionalan potpora. Potpora koju trebaju nije nužno samo financijska, već ona treba biti i savjetodavna i edukativna i logistička. Upravo ovo potonje često ima snažniji učinak u ostvarivanju poslovne ideje, a upravo je to ono što trenutna garnitura na vlasti u gradu Osijek nije svome gradu bila u stanju pružiti. 
 
Želimo li grad ugodnog življenja, koji u lokalnoj vlasti ima partnera koji će rasplamsati stvaralački potencijal grada, Osijek se mora odlučiti za bolje od ovoga što su nam servirali zadnje četiri godine. 
 
Više na: 
   

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba