Dinko Burić u Ladimirevcima: Vlada laže o podjeli Hrvatske na 2 regije

U petak 9.11. održana je izborna skupština HDSSB-a za Valpovačko prigradsko naselje Ladimirevci.

Skupštini su između ostalih nazočili i saborski zastupnika HDSSB-a Dinko Burić, dožupan Osječko-baranjski Željko Kraljičak, predsjednik HDSSB-a Osječko-baranjske županija Zvonko Ibriks, predsjednik Mladih HDSSB-a Karlo Šatvar, te predsjednik HDSSB-a Valpovštine Robert Pejak.
- Nova Vlada na čelu s premijerom Milanovićem obećala je da će Slavonija i Baranja imati poseban tretman, ali nažalost sve je više primjera kako Kukuriku koalicija nastavlja HDZ-ovu politiku zanemarivanja naše regije. Kako drugačije objasniti novi Zakon o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata prema kojemu za staju veličine 2000 metara kvadratnih treba platiti 112 000 kuna, dok za vilu uz more veličine 300 metara kvadratnih treba platiti 28 000 kuna – upitao se Kraljičak.
Predsjednik Glavnog odbora i saborski zastupnik Dinko Burić osvrnuo se na podjelu Hrvatske na dvije regije. 

 

- Ne volim za nekoga govoriti da laže, ali u slučaju podjele Hrvatske na dvije statističke regije ne mogu upotrijebiti nijednu drugu riječ. Vlada nas je uvjeravala da je ovakvu podjelu tražila Europska unija, no predsjednik stranke uputio je pismo predsjedniku Europske komisije, te dobio odgovor kako oni nisu imali nikakvih zahtjeva glede podjela, odnosno da je to isključiva odluka hrvatske Vlade – rekao je Burić.
-Kažu u Vladi da će ovakvom podjelom jednaku šansu imati i Zagreb i Slavonija. Nama ne trebaju jednake šasne. Mi moramo imat veće šanse, jer previše zastajemo za Zagrebom i drugim dijelovima Hrvatske. Cilj EU fondova jest da siromašniji krajevi sustignu bogatije, a kako ćemo to postići ako smo u istoj regiji sa Zagrebom – zaključio je Burić.
Za predsjednika HDSSB-ovog ogranka u Ladimirevcima izabran je Željko Franjić koji je u emtivnom govoru zahvalio svima na dosadašnjem radu i najavio još više aktivnosti, a sve kako bi jačao HDSSB, a time i Slavonija i Baranja.
(K.Š.)
 


<<  Prosinac 2017  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba